fbpx

 ·

 Betala med Klarna

 ·

 Snabba leveranser

 ·

 

·

 Fraktfritt över 799kr ❤️

 ·

 · 

Varumärke

 

· 

Handla efter ålder

 · 

Blog

 ·

Tips

Handla till: 0år, 6mån, 1år, 18mån, 2år, 3år, 4år, 5år, 6år, 7år, 8år, 9år

Mina sidor

Behöver du hjälp?

Klicka på chattikonen nere till höger, eller kontakta oss.

Sociala medier

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få nyheter och erbjudanden före alla andra:

så här hjälper du ditt barn att lära sig gå

Övningar för att hjälpa ditt barn att lära sig gå

Att se ditt barn ta sina första steg är en av de mest spännande milstolparna. Barn går igenom flera utvecklingsstadier innan de lär sig gå, inklusive att sitta, krypa, dra upp och stå. Dock så kan vissa barn hoppa över att krypa och börjar gå direkt.

Medan de allra flesta spädbarn tenderar att följa samma utveckling genom dessa stadier, går inte  alla barn igenom dem på exakt samma tid eller exakt samma sätt. Med det sagt så finns det fortfarande många sätt du kan hjälpa ditt barn på att lära sig gå!

Övningar som hjälper ditt barn att gå

Det finns många övningar som du kan använda för att hjälpa ditt barn att förbättra balansen, bygga upp styrka och förbereda sig för promenader.

1. Att sitta på en pall

När ditt barn kan sitta utan hjälp, låt hen sitta på en pall i babystorlek så att ryggen inte har något stöd. Se till att en vuxen finns i närheten för att hjälpa till och för säkerhets skull! Barnets fötter ska nudda golvet så att hen kan trycka mot det, med knäna och höfterna i 90 graders vinkel. När barnet är i denna position, få barnet att sträcka sig och plocka upp en leksak på golvet och sedan luta sig tillbaka på pallen. Flytta runt leksaken för att öka räckvidden och stärka olika muskler. Denna övning stärker ditt barns ben-, rygg- och axelmuskler. Det hjälper också till att förbereda ditt barn att placera fötterna direkt under kroppen för att stödja sin vikt.

2. Cruising

Spädbarn kan träna på att gå genom att “cruisa” fram och tillbaka vid sidan av en soffa eller kort bänk. Ställ ditt barn bredvid soffan och låt hen hålla fast med ena handen medan du håller barnets andra hand för balans. Flytta sakta fram och tillbaka längs möblerna och träna på att gå. Snart kommer barnet att släppa din hand för att utöva aktiviteten på egen hand. Om det skulle behövas ett incitament kan du placera favoritleksaken i ena änden av soffan som barnet kan gå till.

3. Cruising och spark

När ditt barn håller i möbler och går fram och tillbaka, placera en skumboll på golvet bredvid fötterna. Barnet kan av misstag sparka bollen först, men när du fortsätter att lägga tillbaka den vid fötterna kommer barnet att börja höja ena foten för att sparka bollen med avsikt. Placera bollen på båda sidor av kroppen så att hen kan träna på att sparka med båda fötterna.

4. Assisterad gång

Stå bakom ditt barn, placera händerna runt barnets överarmar och dra upp hen till en stående position. Dra försiktigt ena armen framåt och sedan den andra. Barnets fötter kommer naturligt att följa med när hen roterar sina höfter för att stega. Fortsätt att öva så länge barnet orkar.

Tips:

Barn lär sig att gå igenom upprepning, så dessa aktiviteter bör upprepas flera gånger varje dag. Barn lär sig också att gå lättare om de inte har skor på sig, så se till att din lilla goding har gott om tid barfota inomhus hemma när du tränar.

TIPS PÅ PRODUKTER:

Djeco Baby walker

Djeco Gåvagn Baby Walker

Klassisk och rolig leksak för de minsta, lära gå vagnen som ger barnet stöd när hen håller på att lära sig att resa sig och gå. Tillverkad i trä och plast med detaljer i en rödorange nyans och gummihjul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri frakt över 799kr

Annars 49kr i frakt.

Ångrat dig? Inga problem

14 dagars öppet köp på allt.

Unika & fina produkter

Ett utbud de flesta inte har.

Betala på ett säkert sätt

Med Klarna eller Swish.

Wishlist 0
Continue Shopping