fbpx

 ·

 Betala med Klarna

 ·

 Snabba leveranser

 ·

 

·

 Fraktfritt över 799kr ❤️

 ·

 · 

Varumärke

 

· 

Handla efter ålder

 · 

Blog

 ·

Tips

Handla till: 0år, 6mån, 1år, 18mån, 2år, 3år, 4år, 5år, 6år, 7år, 8år, 9år

Mina sidor

Behöver du hjälp?

Klicka på chattikonen nere till höger, eller kontakta oss.

Sociala medier

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få nyheter och erbjudanden före alla andra:

vera bus logo png

Varumärken på VeraBus

Här på VeraBus har vi valt att fokusera på såväl stora kända varumärken som lite mindre etablerade. I hög utsträckning hittar du ekologiska och handgjorda produkter i vår shop.

De varumärken som utgör störst del är sajten är Djeco (1674 produkter), Jellycat (1099 produkter), Keykraft (473 produkter) och Roommate (376 produkter). Scrolla neråt för att läsa mer om de 22 varumärken som vi samarbetar med.

Djeco

Som största butik i Sverige för Djecos sortiment med över 1600 produkter har vi ett brett spektra av leksaker från Djeco. Hos VeraBus hittar du vackert designade Djecopussel, konst- och hantverksset, brädspel, träleksaker, leksaker för rollspel, pedagogiska leksaker, kortspel och mycket mer.

Som bra komplement till Djeco är vårt enorma sortiment över 1100 gosedjur från Jellycat, ett område Djeco lämnat åt andra. Precis som inredning där Roommate kompletterar perfekt med sina söta mobiler, mysiga filtar och handdukar för att inte tala om deras underbara spjälsängsskydd som långa drakar eller taxar.

Djeco skapar traditionella leksaker som är uppdaterade med utsökta illustrationer, alla designade i deras huvudkontor i Paris av ett antal konstnärer. Djecos leksaker är designade av föräldrar och de har en medfödd förmåga att designa leksaker som barn och föräldrar älskar.

Djeco tar hållbarhet på största allvar och ökar just nu antalet av sina produkter som är FSC-certifierade. Dessutom har de tagit bort plastfilm från sina förpackningar, undviker allt slöseri med utrymme inuti förpackningen och har sett hur för packningen används. Ett kreativt inslag är att de låter kartongen vara en del av produkten, som med deras produkter för rollspel.

Några av Djecos mest populära serier är Do It Yourself, Observation, Puzzle Art och Puzzle Gallery. Värt att uppmärksamma ytterligare är deras otroliga serie Zig & Go för den som har ett barn som gillar att bygga saker. För de allra minsta barnen vill vi slå ett slag för deras skallror i trä som saknar motstycke. Wow.

Jellycat

Jellycat har skapat originella och innovativa mjukisleksaker i London sedan 1999 och fortsätter att kombinera lyxiga tyger med design som ibland är udda, ibland söta men alltid lite annorlunda som gör att de sticker ut från mängden. Namnet Jellycat drömdes fram av ett barn som älskade gelégodis och katter och fnissade vid tanken på de två tillsammans. Namnets enfald var en fantastisk återspegling av designen så det fastnade!

Jellycat är designat i Storbritannien sedan starten och har fortsatt att arbeta med designers i London och runt om i landet. Det lilla sortimentet som lanserades 1999 var individuellt och högst ovanligt, och tillkännagav de själva som en mjukdjursskapare som stack ut från mängden. Sedan dess har Jellycat fortsatt att arbeta hårt för att kombinera de coolaste designerna med de lyxigaste tygerna och skapa tusentals fantastiskt innovativa mjukisleksaker.

Jellycats nätverk av återförsäljare har växt avsevärt sedan starten. Inte långt efter att de var etablerade i Storbritannien, etablerades Jellycat Inc i Minneapolis 2001. Under de följande åren har Jellycat haft förmånen att leverera till några av de finaste detaljhandelsbutikerna, varuhusen och butikerna i hela Storbritannien, USA, Kanada, Europa, Asien och till och med så långt som Australien.

Pellianni

En hållbar framtid skapas med kärlek. Pellianni är ett svenskt varumärke av hållbara produkter designade för de minsta. Dom värnar om kvalitet såväl som syftet med produkten. Alla produkter är designade för att ge komfort, underhålla, utbilda och/eller roa. Hållbarhet är nyckeln till framtiden och det är därför våra produkter är ekologiska, GOTS, rättvis handel, miljövänliga, biologiskt nedbrytbara, veganska eller tillverkade av FSC-trä och papper. Helt giftfritt.

Säkra produkter för barn är en “no brainer” men det märke vi lämnar på vår miljö är lätt att förbise. Det är därför Pellianni fokuserar på att hitta naturliga, organiska material som antingen är biologiskt nedbrytbara, ekologiska, veganska eller träprodukter gjorda av FSC-trä. Deras kärnsortiment är hållbara produkter för barn, med en könsneutral design som tilltalar både föräldrar och barn.

Lottie

Lottie är en innovativ modedocka för flickor i åldern 3 till 9 och sedan debuten har Lottie vunnit 12 utmärkelser i USA och Storbritannien. Lottie är rolig och pedagogisk, en prisvärd och inspirerande docka för alla barn.

Arklu, bolaget som står bakom dockan Lottie, genomförde 18 månaders forskning i samarbete med flickor, föräldrar, återförsäljare, branschexperter, barnpsykologer och näringsexperter för barn, vilket ledde till över 100 åtgärdspunkter som har införlivats i Lottie utveckling.

De tre starkaste åtgärdspunkter var:

 • Att flickor berörs av kroppsuppfattning från en ung ålder
 • Att flickor tidigt sexualiseras
 • Att flickor går miste om sin barndom

För att lösa dessa problem har Lottie har baserats på vetenskapliga proportioner av en 9-årig flicka med undantag för huvudet (som har ökat för att tillgodose hår). Hon bär inte smycken, smink, höga klackar eller har tatueringar. Hon kan stå på egna ben. Hennes kläder är färgglada och har stor uppmärksamhet på detaljer. Lotties kläder är aktivitetsbaserade i linje med de hos en 9-åringl i stället för en vuxen. Hon också bär vackra “girly” klänningar samt slitstarka kläder för lerig utomhus lek. Lottie tillåter flickor att vara flickor och njuta av sin barndom, i alla dess aspekter.

Roommate

Roommate är ett designföretag för barn med säte i Köpenhamn som skapar inredning som stimulerar barnens lek. Deras designidéer kommer från vardagen med sina egna barn som inspirationskälla.  Eftersom barn förr eller senare tar över hemmets samtliga rum är deras produkter designade tanken att  form och färg ska smälta in i alla hem. Även om produkterna är avsedda för barn charmar de även de mest vuxna av de vuxna.

Roommate ger barnet det mentala och fysiska utrymmet för interaktion, fantasi och uppfylldhet. De mångsidiga och tilltalande designerna hjälper barnet utrycka sig själv och lämpar sig för såväl små som stora barn. Roommates produkter står för lekfull design, hög kvalitet, fokus på eko och socialt ansvar. Hela bolaget är GOTS-certifierat.

Keycraft

Keycrafts historia börjar, undangömd i Chris Cowies verkstad längst ner i hans trädgård, 1974. Keycraft var en pålitlig leverantör av kvalitetsfickor till presentbutiker i en liten stad i Skottland och var rotad i starka familjevärderingar och en oemotståndlig känsla av kul. Idag står Keycraft som en global jätte inom leksaker med innovation och kvalitet som ledord.

Nu, över 45 år senare, har Keycraft utvecklats för att tillhandahålla en global kundbas, från turistattraktioner till high street-marknaden, och från ledande oberoende leksaksåterförsäljare till distributionscentra. Med kontor i USA, Kanada, Australien, Hong Kong, Frankrike, Italien och Irland, och huvudkontor i Storbritannien, har Keycraft varit verksamt på global nivå under en lång tid och är fortfarande oöverträffad inom produktutveckling och innovation.

Efter så lång tid i branschen består deras känsla för nöje och innovation och de har fortsatt skapa nya serier. Från deras serie vetenskapliga leksaker, Magnoisz, gosedjurs-serien Living Nature och deras snabbväxande life style-serie GOGOPO har Keycraft skapat en imponerande portfölj av leksaker.

Cink

CINK skapades för att tillhandahålla barnservis för det vuxna hemmet. Kärnan i varumärket är skandinavisk, enkel design i dämpade färger, gjord av miljövänliga material. Deras vision är att skapa vackra produkter som är långvariga, giftfria, hållbara och lämpliga för de minsta såväl som för de äldre familjemedlemmarna. Produkter att använda när som helst eller när som helst för att passa din livsstil!

Familjen Cink består av Elena, Lina & Kristina. Ett blandat gäng som kompletterar varandra väldigt bra. Elena, grundaren, tar med galenskapen och idéerna. Lina är deras energiska glädjeknippe och Kristina ”göraren” håller dom fokuserade och jordade.

Hey Clay

Hey Clay är en ny sorts interaktiv lera – Dyk in i en spännande DIY-aktivitet med pedagogisk kreativ lek! Istället för bruksanvisning har Hey Clay videoinstruktioner via sin app, innovativt och superkul! Vill du lära ditt barn lermodellering på ett roligt sätt? HEY CLAY® gör det enkelt. Börja med enkla bollar och korvformer, så kommer ditt barn snart att göra fantastiska karaktärer, precis som en riktig skulptör!

Appen kopplar samman inspirerande leranimation med praktisk erfarenhet av modellering. När appen används med modelllera kommer den förbättra ditt barns motorik samtidigt som hen har roligt. Färgglad och engagerande tar Hey Clay omedelbart ditt barn på en fantastisk resa av kreativt hantverk!

Ditt barn kommer att lära sig hur man rullar, pressar och formar leran till olika former och figurer. Via appen lär ni er tillsammans hur ni steg för steg kan skapa aliens, dinosaurier, monster och massa andra spänannde figurer som Bigfoot, Doggie, Dragonfly, Bigwig, Donut, Tyrannosaurus m.fl. Och viktigast av allt – ge dina barn möjlighet att skapa sina egna fantastiska lerfigurer som du kommer att vara stolt över!

Det bästa med Hey Clay:

 • Lär dig och ditt barn om modellering av lera på ett enkelt och intuitivt sätt
 • Alla karaktärer innehåller steg-för-steg-instruktioner
 • Hjälper till att utveckla motorik, hand-öga-koordination och abstrakt tänkande
 • Fantastisk leranimation i appen
 • Skulptera aliens, fåglar, insekter, monster, dinosaurier och massa andra djur
 • Fota dina skapelser i appen och dela
 • Ingen reklam i appen
 • Interaktivt barnvänligt gränssnitt

HEY CLAY®-appen kan användas för att skulptera med vilken lera eller deg som helst. För snyggaste kreationer använd deras ursprungliga lufttorkade modellera, så att figurer stelnar och du kan leka med dem som med leksaker!

Du kan också enkelt ta bilder och dela skapelserna med vänner och familj från appen. Gör ditt eget lerkonstgalleri för att behålla dina mästerverk!

Navir

För Italienska Navir är en leksak ett verktyg för undervisning, ett “levande” läromedel, som gör att barnet kan göra framsteg i sina kunskaper. Navir producerar lrande leksaker för barn och leksaker för vuxna och har gjort ett fantastiskt jobb med det i över 50 år. De lämnar ingenting åt slumpen utan gör allting in-house: skapande, design och produktion.

Liix

Kryssarpionjären Marcel Jansen och hans team på cykelaffären RADFIEBER i Köln var ofta frustrerade över de komplicerade inköpsprocesserna för cykeltillbehör från otaliga tillverkare, opålitliga leverantörer och dubios-importörer. Vore det inte bättre tänkte de, om det bara fanns en leverantör för allt? Alla delar från en plats, one-stop shopping?

2006 dök Liix upp på scenen och ett år senare var det, med mer än 1400 olika produkter, den största leverantören av extravaganta cykeltillbehör i Europa.

Ejvor

Ejvor är ett Svenskt märke med en underbar designstil och ett utbud som spänner från tygmärken stryka på kläder till pysselböcker, djurmasker, inbjudningskort och etiketter. Produkter gjorda med kärlek till kreativitet och skapande. Menad att väcka fantasins magiska kraft!

Mellipou

Mellipou är en ny sorts speldosa för lite för pigga barn, som även föräldrarna uppskattar med pop och rock-låtar. Vad sägs om att låta ditt barn somna till de ljuva tonerna av Game of Thrones, Harry Potter, Dirty Dancing, Adéle, Stevie Wonder eller Light My Fire av The Doors?

Med moderna låtar vill Mellipou skona föräldrars öron. Vad sägs om att låta ditt barn somna till soundtracket från den mest sedda serien genom tiderna: Game of Thrones? Annars kanske ledmotivet till Harry Potter eller Dirty Dancing gör susen, eller “Someone Like You” av Adéle? För romantikerna kanske “I just called to say I love you” av Stevie Wonder är lämpligare, alternativt “Light my fire” by the Doors för de som vill skola de allra yngsta till riktigt bra musik.

I femton år, från parisiska scener till TV-program, drev grundaren Marie en dansarkarriär där musik alltid har varit hennes leverbröd. Vid 33 års ålder bestämde hon sig med beslutsamhet, kreativitet och djärvhet för att stoppa allt för att starta sitt företag.

Bolaget startades när grundaren Marie desperat letade efter en speldosa för att få sin dotter att sova, men ingen var bra nog. Så hon gjorde slag i saken och utvecklade en egen molnformad speldosa som spelade Thriller av Michael Jackson! 2008 föddes Mellipou. Och nu finns det äntligen en speldosa som skonar föräldrarnas öron!

MeowBaby

MeowBaby är ett familjeägt företag lokaliserat i Polen och är verksama på marknaden för babytillbehör sedan 2017. Företaget startades av föräldrar som såg ett hål i marknaden vad gäller lärande leksaker, och genom sina egna erfarenheter som just föräldrar ganska snabbt insåg vilka produkter som hade varit perfekta för deras barn. Alla produkter testas först av barn innan dom går in i produktion. Denna testpanel ger den mest värdefulla feedbacken så man med säkerhet vet att produkten håller för barnens krav både gällande lärande och säkerhet.

MeowBaby produkter engagerar barnen i fysisk aktivitet och kreativ lek, vilket har en betydande inverkan på deras korrekta utveckling och förbättring av deras motoriska färdigheter. På kort tid har MeowBaby blivit en ledande tillverkare och distributör av bollhav för barn på den internationella marknaden. Du kommer hitta en stor variation av bollhav i flera olika färger och utföranden. Men du hittar även många andra roliga och lärande produkter hos MeowBaby som lekmattor, balansbrädor, byggkuddar och till och med lekmoduler.

Vi tillhandahåller hela deras sortiment och ser fram emot flera innovativa och lärande produkter från MeowBaby i framtiden.

Brigbys Roomfriends

Svenska Brigbys Roomfriends är designade Britta Lindqvist som är en av grundarna till leksaksgrossisten Brigbys. Dessa mysiga väggdekorationer är gjorda av fin plysch och blir omedelbart varje barns nya bästa vän. För varje sålt föremål skänker Brigbys Roomfriends pengar till världens djurvänner, en ideell välgörenhetsorganisation som hjälper djur av alla slag!

Brokiga & Vem

Lilla skär och många små brokiga hette den första boken från Brokiga och släpptes 2006. Lilla skär är även en huvudperson som återkommer i alla böcker i serien. De brokiga böckerna bygger mycket på lust och nyfikenhet med ett pedagogiskt inslag, böckerna inspirerar och stimulerar barnens vilja att utforska och lära sig saker.

I de brokiga berättelserna och leksakerna är empati, tolerans och jämlikhet en självklarhet. De brokiga är rutiga, prickiga, rosa, gröna, bruna och blå, de är ilskna, vemodiga, argsinta och melankoliska. Alla känslor ryms i de små brokiga – precis som i oss själva. Böckerna är fulla av överraskningar och knasiga påhitt. Det är ingen ordning alls på de busiga små brokiga!

I det brokiga varumärket ingår även Stina Wirséns Vem-böcker och produkter som Brokiga tagit fram kring dessa figurer.Vem-böckerna är vardagsrealism i fabelform. De små spretiga kompisarna har ett rikt känsloliv. I dessa barn-nära dramer för de yngsta. Böckerna är otroligt populära i både Sverige och utomlands, de sätts regelbundet upp på teatrar och har blivit animerad film som med jämna mellanrum sänds på svensk tv. Vem-böckerna värjer inte för de stora frågorna. Titlar som Vem blöder?, Vem är död? och Vem är Ensam?, fångar såväl barn som vuxna.

Författarna bakom heter Carin och Stina wirsén, Carin är förutom författare även lärare till yrket och Stina står för illustrationerna samt skrivande. I vårt sortiment hittar du såväl böcker som gosedjur med de populära karaktärerna från Brokiga och Vem.

Tikiri

Tikiri från Sri Lanka gör etiskt tillverkade bitringar av ekologiskt gummi, babyleksaker och vackra mjuka tygdockor. Ett hållbart producerat mjukdjur eller snuttis från Tikiri är en perfekt present till nyfödda såväl som lite mindre barn. Tikiris babybitringar är handgjorda, miljövänliga och biologiskt nedbrytbara.

Tikiri är skaparna av världens första ekologiska bitringar till små barn, alla leksaker är gjorda av ekologiskt naturgummi och är certifierade plastfria. Tikiri är det första ekologiska gummileksaksföretaget någonsin som tilldelats GOLS (Global Organic Latex Standard).

Ekorevolt

Svenska Ekorevolt designar miljövänliga alternativ till skadliga alternativ och deras första produkt är ett 5-pack bambutandborstar. Ett paket för 150kr innehåller 5st ekologiska tandborstar i bambu för vuxna, med mjuk borst. Färgerna är naturnära grön, gul, lila, turkos och röd.

Naturliga tandborstar tillverkade av Moso-bambu, en sort som pandabjörnarna inte äter. Bambu är ett bra material för tandborstar då det är naturligt antibakteriellt, och starkare än trä.Handtaget är utformat för att ge ett bra grepp och dess yta är behandlad med ett veganskt vax som förhindrar att du får flisor i munnen vid användning samt skyddar den från vatten.

Välj ett nedbrytbart alternativ

Produkter som är baserade på plast bryts aldrig ner, utan de blir kvar i naturen för all framtid. Plast är som en evighetsmaskin av förstörelse, plast fyller våra hav som osynliga mikroplaster och dödar allt i sin väg. En framtid med 51 biljoner mikroplaster i haven, and counting, kan bli mänsklighetens kollaps. På riktigt. Istället för att köpa produkter i plast, välj ett nedbrytbart alternativ.

Pop It Up

Trött på skrymmande leksaker som står i vägen när de inte används? Pop-It-Up erbjuder ett stort utbud av innovativa popup-produkter. Mer än bara leksaker, deras produkter är unikt designade för att stimulera barns fantasi. Pop-It-Ups mål är att väcka barns fantasi till liv, dedikerade till att förse barn med roliga och fantasifulla produkter för inomhus- och utomhusbruk.

Tack vare sin ambition att förbättra bolagets ekologiska fotavtryck jobbar de ständigt på att minska miljöpåverkan på sina produkter. För alla deras tältmodeller används mer och mer RPET-garn istället för garn baserat på polyester.

BS Toys

För BS Toys är leken och spelet i centrum, det primära och i synnerhet i våra tider med alla tekniska prylar. Deras spel är utvecklade för såväl unga och gamla, långa och kort och för att leka med såväl inomhus som utomhus. BS Toys grundades 2006 och vill få alla att spela och leka, oavsett ålder. 

BS Toys mål är att vara ett världsomspännande och fullfjädrat leksaksmärke som designar och utvecklar högkvalitativa leksaker och spel som är aktiva och lärorika! Leken är avgörande för alla barns utveckling och nuförtiden är det ännu viktigare för barn att vara aktiva och ha en hälsosam livsstil. Deras spel är gjorda för att leka med både inomhus och utomhus, för alla åldrar!

BS Toys kontor ligger i Haarlem, Nederländerna. Det är här de utvecklar, formar och testar sina spel och leksaker. BS Toys gjorde det till vårt uppdrag att låta alla barn runt om i världen leka utan störningar från smartphones, surfplattor och datorer. De är inte emot teknik utan vill bara att barn ska njuta av att upptäcka saker, leka, klättra, hoppa och arbeta tillsammans!

Det är därför de arbetar hårt för att utveckla spel och leksaker där barn kan vara aktiva i timmar, njuta av livet till fullo och alltid lära sig medan de spelar! BS Toys designar spel och leksaker för alla årstider och alla barn, från 3 år.

Catseye London

Catseye London från just London tillverkar produkter och accessoarer som inte bara är funktionella utan även roliga med sina bilder som fångar blicken direkt. De använder uttryck och bilder som baseras på oväntade situationer med ett stort sinne för humor, i produkter som används dagligen.

Från Catseye London hittar du ett brett utbud av sminkväskor, mindre väskor, pennskrin såväl som anteckningsböcker och shoppingväskor.

Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen är en av Sveriges största aktörer när det kommer till böcker. I utbudet finns allt från bilderböcker, lättlästa böcker för barn, berättelser för unga vuxna till klassiska böcker, faktaböcker och såklart Pixiböcker. I över 100 år har Bonnier gett ut böcker och årligen ger de ut runt 120 nya titlar.

I Bonnierkoncernen arbetas det med alla aspekter av böcker från manus, redigering, genomläsning till formgivning, tryck, publicering och försäljning.

Från Bonnier har vi en box med Pixieböcker och Sarah Sheppards underbara faktaböcker för barn, och serierna Alla Tre, Bebbe, Dagbok för alla mina fans och Brokiga för att nämna ett par av böcker i vårt sortiment.

Idus Förlag

Idus förlag är ett bokförlag i Lerum som grundades 2011 av Ulrika Slottner efter att hon först gett ut en barnbok i egen regi och därefter hoppat av från branschen som IT-konsult.

Året efter förlagsstart lanserades också Visto förlag och våren 2019 startades också Stellar förlag som ger ut skönlitteratur av mer etablerade författare med en etablerad läskrets.

Från Idus Förlag har vi ett brett utbud av böcker som stillar läslusten för de allra minsta, till lite större barn och unga vuxna.

Boksmart

Boksmart förlag är ett förlag med bas i Kalmar vars böcker är sagor med inbyggd kunskap. Deras böcker är fulla med inbyggd kunskap som ger sagorna grund för nyttigt lärande och ibland livsviktiga diskussioner vid sängkanten. Flera av deras böcker har blivit nominerade till, och vunnit, flera spännande bokpriser.

Bokserien ‘Sagor om riktig historia’ är nästan som en saga i sig. För det som började vid köksbordet (Andréas skrev och ritade historiska sagor för sina egna barn) är idag en dundersuccé med närmare 100 000 sålda böcker. Gör som många andra. Lär er historia under sagostunden!

Fri frakt över 799kr

Annars 49kr i frakt.

Ångrat dig? Inga problem

14 dagars öppet köp på allt.

Unika & fina produkter

Ett utbud de flesta inte har.

Betala på ett säkert sätt

Med Klarna eller Swish.

Wishlist 0
Continue Shopping