Handla till sexmånaders

När bebisen nu blivit sex månader gammal så vill den utforska så mycket som möjligt och kräver lite mer underhållning. Det ska börjas ätas smakportioner, skallror ska skakas på och bitringar tuggas på.

tips handla till 6månaders

Din bebis levlar upp och behöver ny utrustning

När bebisen nu blivit sex månader gammal vill den utforska så mycket som möjligt och kräver mer underhållning. Vid denna ålder har de flesta lärt sig att vända sig från mage till rygg, och om man till exempel sätter dem i en babygunga kan de ta fart själva med benen. Babyn ska även börja med smakportioner, vilket blir en helt ny värld för den lille som hittills bara fått bröstmjölk eller ersättning. Hen kommer också lära sig att sitta själv, och de första tänderna är på väg upp.

Bra saker att ha till en 6 månaders:

Den första måltiden

Då man nu även ska börja ge barnet smakportioner och så småningom öka mängden mat så är det bra att införskaffa en barnservis. Dessa matset kan fås i olika variationer men den vanligaste för den åldern är ett set med en skål, en sked och en pipmugg. Ett matset är gjort i hållbara material så att dom tål att åka ner på golvet gång på gång, utan att gå i sönder.

Pipmuggen är också en perfekt attiralj då den har tre hål i pipen så det inte kommer för mycket vätska åt gången när barnet ska dricka och således minskar risken för att sätta i halsen. Den minimerar också allt spill och kladd om den skulle råka falla i backen.

Ett populärt märke för allt inom matservering till barn är Svenska CINK. Här hittar du fantastiska matset och tillbehör i otroligt fina och stilrena färger och former gjorda av hållbara och giftfria material. Dessa matset lämpar sig även ypperligt som till exempel doppresent.

Underhållning till den lille

Nu vill bebisen ha mer underhållning än innan, det ska utforskas, klämmas och smakas på allt. Allt som låter är roligt så en skallra är perfekt för den lille att känna och lyssna på. Förutom att den är rolig för den lille så är den också utvecklande för hörseln. Aktivitetsleksaker av olika slag är också en riktig hit, många passar fint för 6månaders. Även små söta mobiler är populära leksaker, dessa är även perfekta när det är sovdags då många av dom spelar en fin vaggvisa som hjälper barnet att slappna av och varva ner. 

Bitring till bebisens första tänder

Vid den här tiden så är det dags för de första tänderna att visa sig. Detta är förenat med mycket kli i munnen och det kan också göra ont. En bitring är en alldeles utmärkt sak som underlättar för bebisen under denna period. Det hjälper mot kliet i tandköttet och vissa bitringar kan även frysas så dom bedövar tandköttet lite.

Förutom ovan nämnda så finns också bitringar i trä eller gummi, vissa är även lite räfflade på ovansidan så att det ger lite massage för tandköttet. Hos VeraBus finns bitringar i alla olika utföranden och former så där finns alltid något som passar. Du kan vara säker på att alltid få helt giftfria produkter som är noga utvalda.

Next Article

0 comments