Tips för att få barnet att sova hela natten

Trött på att vara vaken alla timmar med ditt barn? Använd dessa enkla tips för att hjälpa ditt barn att sova hela natten.

Tips för att få barnet att sova hela natten

Gör dig själv en tjänst, ge allt nu i början!

Trött på att vara vaken alla timmar med ditt barn? Använd dessa enkla tips för att hjälpa ditt barn att sova hela natten. Om du inte har fått en god natts sömn sedan ditt barn föddes är du inte ensam. Sömnlösa nätter är en övergångsrit för de flesta nyblivna föräldrar - men misströsta inte. Du kan hjälpa ditt barn att sova hela natten.

Att utveckla en rytm:

Nyfödda sover 16 eller fler timmar om dagen, men ofta i sträckor på bara några timmar åt gången. Även om mönstret kan vara oregelbundet till en början, kommer ett mer konsekvent sömnschema att uppstå när ditt barn mognar och kan gå längre mellan matningarna. Vid 3 till 4 månaders ålder sover många barn minst fem timmar åt gången. Någon gång under ett barns första år - varje bebis är olika - kommer han eller hon att börja sova i cirka 10 timmar varje natt.

Låt ditt barn sova i ditt rum:

Helst ska ditt barn sova i rummet med dig. Allra bäst är om barnet sover i sin spjälsäng, babynest eller annan struktur utformad för spädbarn, i minst sex månader och helst upp till ett år. Detta kan bidra till att minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Vuxensängar är inte säkra för spädbarn. En baby kan fastna och kvävas mellan sänggavelns spjälor, utrymmet mellan madrassen och sängramen eller utrymmet mellan madrassen och väggen. En bebis kan också kvävas om en sovande förälder av misstag rullar över och täcker barnets näsa och mun.

Uppmuntra goda sömnvanor:

Under de första månaderna kommer matning mitt i natten säkerligen att störa sömnen för både föräldrar och bebisar - men det är aldrig för tidigt att hjälpa ditt barn att sova bra.

Tänk på dessa tips:

  • Följ konsekvent en läggningsrutin som är lugnande för barnet. Överstimulering på kvällen kan göra det svårt för ditt barn att sova. Testa att bada, gosa, sjunga, spela lugn musik eller läsa, med en tydligt definierad slutpunkt när du lämnar rummet. Börja dessa aktiviteter innan ditt barn är övertrött i ett tyst, mjukt upplyst rum.
  • Lägg din bebis när hen är dåsig, men vaken. Detta kommer att hjälpa ditt barn att associera sängen med processen att somna. Kom ihåg att din bebis måste sova på hans eller hennes rygg och rensa spjälsängen eller sängen från filtar och andra mjuka föremål.
  • Ge ditt barn tid att komma till ro. Ditt barn kan krångla eller gråta innan hen hittar en bekväm ställning och somnar. Om gråten inte slutar, säg tröstande ord så barnet känner trygghet. Din lugnande närvaro kan vara allt ditt barn behöver för att somna.
  • Överväg en napp. Om ditt barn har svårt att komma till ro kan en napp göra susen. Forskning tyder faktiskt på att användning av napp under sömnen hjälper till att minska risken för plötslig spädbarnsdöd.
  • Håll nattvården lågmäld. När ditt barn behöver vård eller matning under natten, använd svagt ljus, en mjuk röst och lugna rörelser. Detta kommer att tala om för ditt barn att det är dags att sova - inte att leka.
  • Respektera ditt barns preferenser. Om ditt barn är en nattuggla eller morgonpigg, kanske du vill anpassa rutiner och scheman baserat på dessa mönster.

Kom ihåg att att få ditt barn att sova hela natten är inte ett mått på dina föräldrafärdigheter. Ta dig tid att förstå ditt barns vanor och ett sätt att kommunicera så att du kan hjälpa honom eller henne att sova bättre. Om du är orolig, prata med din barnmorska.

Nästa produkt

0 comments